fbpx

Träningsgruppens utmaningar

Del 2 av 2

1. Webbsida och anmälningssystem

Det första av de tre kärnproblem coacher såg med att bedriva sin träningsgrupp var att ta emot anmälningar på ett strukturerat sätt. Vissa har plugins via sin Wordpress-sida medan andra tar emot anmälan via mail som sedan adderas in i en lista i Excel. Hittills är struktureringen relativt enkel men ack så tidskrävande.

Vilka kommer på passet ikväll? Har Pelle betalat än? Det kan lätt bli många bollar i luften som kan ställa till problem med planeringen. Kvällspasset idag kanske behöver planeras om ifall det blir många återbud, men eftersom du inte vet blir kvaliteten lidande.

2. Betalmetod och kvitton för en träningsgrupp

Ni minns namnlistan i Excel? Flera av de tillfrågade coacherna går manuellt in i sin lista och noterar varje gång en gruppdeltagare har betalat sin faktura. Faktura som dessutom ofta används för att kortbetalning är för dyrt. Å andra sidan är fakturering tidskrävande, som dessutom leder till fördröjda betaltider utöver 30 dagar som ofta är standard. Människor glömmer, är slarviga eller har helt enkelt tomt i kassan i slutet av månaden. Du som coach borde få betalt i tid, men er erfarenhet säger ibland annorlunda.

Behöver du skriva ut kvitton till dina kunder? Högst troligt ja om du verkar inom hälsobranschen. Dina kunder vill ofta utbytta sina friskvårdsbidrag från sin arbetsgivare. Coacher säger att det ägnas mycket tid åt att skriva kvitton titt som tätt till sina kunder i träningsgruppen.

3. Kommunikation inom en träningsgrupp

SMS, Instagram, Facebookgrupp, Messenger, WhatsApp, telefonsamtal och mail? Puh! Hur många kommer på passet ikväll? Får du ofta återbud eller frågor via en mängd olika kanaler? Retorisk fråga såklart. Vi har redan förstått detta. Många bollar i luften kan leda till ett ostrukturerat arbete men också en påtaglig stressfaktor för dig som leder en träningsgrupp.

Även om en träningsgrupp exklusivt håller sig till en träningsgrupp finns det problem. Om du som coacher behöver meddela samma dag som passet att det är inställt kommer inte alla nås av ditt meddelande efter alla inte har pushnotiser påslaget från Facebook.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbsida, samt för att analysera webbtrafik.