fbpx

Vi byter skepnad

Vi har fram till idag gjort det möjligt för personer inom träningsbranschen att kunna ta betalt för sin expertis utan att behöva starta företag. 

Vi har löst det genom Stripe Connect som är skapat just för detta ändamålet. Startups världen över utmanar traditionella strukturer för hur människor arbetar och tar betalt. Uber och Airbnb är två exempel på företag som varit kraftigt debatterade senaste åren. 

Boosterway använder samma betalstruktur som dessa företag. Det är juridiskt förankrat i svensk lagföring men Skatteverket tolkar stundtals fallen olika. Gemensamt för de flesta diskussioner i ämnet handlar om att privatpersoner använder betalsystemet utan att deklarera sina intäkter. Det betyder att Airbnb gör rätt för sig, men användaren låter bli. 

I Boosterways fall har vi sett en tillväxt de senaste månaderna där över 90% av användarna är privatpersoner. Vi har tydligt uppmanat användarna att deklarera sina inkomster, men vi ser risker med att individer trots det kommer undvika detta. 

Det här är nuläget
Vi ser det tyvärr som en tidsfråga innan problem uppstår för både oss som bolag men även för individer som väljer att inte deklarera sin inkomster. Vi ser därför en stor osäkerhet som påverkar våra långsiktiga planer med bolagets tjänst. 

Vårt beslut
Vi känner oss tvingade att enbart erbjuda företagare att använda vår betallösning framöver, men som ni kommer ihåg utgör de bara runt 10% av vår användarbas i dagsläget. Svårt läge va?

Det här blir framtiden
Under tiden vi varit verksamma har coacher kontinuerligt efterfrågat en tjänst där man kan samla sin befintliga träningsgrupp och sköta anmälan, kommunikation och betalningar. Vi har beslutat att det kommer bli vår nya inriktning, eftersom dessa personer enbart är yrkesverksamma som företagare inom träningsbranschen. 

Mvh teamet bakom Boosterway
 
PS. Vi har haft diskussion med samtliga aktiva användare med inkomster, men om fler har frågor går det bra att maila här

Nyfiken på vår nya tjänst för gruppträning?

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbsida, samt för att analysera webbtrafik.